10 % rabatt på beställningar över 10 euro

VÅR BERÄTTELSE

Fagerudds bageri grundades år 1960 av Roger Fagerudd och är beläget i Larsmo. I tiotals år har Fagerudds bageri varit en viktig brödleverantör i Jakobstadsregionen. Numera sträcker sig bageriets marknadsområde från Karleby till Vasa. Fagerudds bageris produkter finns att köpa i matbutiker, i webbutiken och i bageributiken i Larsmo.  

Roger Fagerudd grundade Fagerudds bageri den fjärde juli 1960. Roger drev bageriet tillsammans med sin fru, Ulla-Britta Fagerudd. År 1965 grundade Roger Jakobstads första konditori, FN konditori, tillsammans med Rainer Nylund. Konditoriet var mycket populärt i flera decennier.

År 2000 gjordes ett generationsskifte. Roger och Ullas son, Ulf Fagerudd, som har jobbat på bageriet sedan han var ung och hans fru Leea Fagerudd, tog över bageriet. Konditoriverksamheten såldes 2002 i samband med generationsskiftet. Sedan dess har Fagerudds bageri specialiserat sig på tillverkning av utmärkt matbröd. I bageriets ugnar gräddas ännu traditionellt kaffebröd. 

Fagerudds bageri har utökat sin verksamhet under åren och bageriet har byggts ut flera gånger. År 2003 byggdes bageriet ut och samtidigt förnyades alla utrymmen. Vi bakar i toppmoderna och mycket hygieniska lokaliteter.

De flesta matbröd och kaffebröd som bakas i Fagerudds bageri innehåller surdeg. Den goda kvaliteten på Fagerudds surdeg möjliggör att den kan användas i nästan alla produkter. Bröd och bullar från Fagerudds bageri är närproducerade och bakade med omsorg. Hantverkets andel av bakprocessen är märkbar.

På Fagerudds bageri satsar vi på aktiv produktutveckling för att kontinuerligt skapa nya smakupplevelser åt konsumenten. En hög kvalitet på bageriets produkter garanteras när yrkeskunniga bagare får använda fina råvaror från Finland.

Roger och Ulla var ännu närvarande när bageriets fyllde 50 år, men när bageriet firade 60 år sommaren 2020, mindes vi dem. Vi på Fagerudds bageri för vidare Roger och Ullas arv och fortsätter tillverka utmärkta matbröd och kaffebröd till konsumenter och företag i Österbotten och Södra Österbotten. Bageriets resa fortsätter och vi ser med entusiasm fram emot vad de kommande årtiondena ska föra med sig.

Föregående bild
Nästa bild